Conference League

Γκολ στον Σμάιχελ και πρόκριση: Η απίστευτη σύμπτωση με τον τελευταίο ευρωπαϊκό τελικό της Ρόμα

Η πρόκριση της Ρόμα στον τελικό του Europa Conference League έχει ένα κοινό στοιχείο με εκείνη του 1991, στο Κύπελλο UEFA.

Μπορεί να συμμετέχει σχεδόν ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο η Ρόμα δεν έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες.

Ενδεικτικά, η φετινή της συμμετοχή στον τελικό του Europa Conference League θα είναι η πρώτη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 31 χρόνια, με τους «τζιαλορόσι» να διεκδικούν τότε το Κύπελλο UEFA.

Η ιταλική ομάδα είχε χάσει τότε την κούπα στους διπλούς τελικούς με την Ίντερ (1-0, 0-2), ωστόσο η πρόκρισή της από τα ημιτελικά είχε μία μεγάλη ομοιότητα με την εφετινή.

Τότε, η Ρόμα είχε παίξει στους «4» με την Μπρόντμπι, η οποία είχε κρατήσει τους Ιταλούς στο 0-0 στο πρώτο ματς στη Δανία (φέτος 1-1 στην Αγγλία με τη Λέστερ).

Στη ρεβάνς, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν 2-1 (φέτος 1-0) για να περάσουν στον τελικό, με τον Ρούντι Φέλερ να δίνει τη νίκη-πρόκριση στο 87’ (φέτος ο Έιμπραχαμ στο 10’).

Πού είναι η σύμπτωση; Τότε, αντίπαλος ήταν ο Πίτερ Σμάιχελ, που λίγους μήνες αργότερα είχε αποχωρήσει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φέτος, αντίπαλος ήταν ο γιος του, Κάσπερ! Σίγουρα πάντως στη Ρόμα ελπίζουν φέτος να καταλήξουν με το τρόπαιο στα χέρια...



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x